Vepřové kotlety v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety v alobalu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12020 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Jablka |
80 g | Kečup |
40 g | Mandle |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Šunka dušená |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 100,1mg |
Draslík | 483,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 38,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Mandle, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je na sádle a položíme na alobal. |
2 | Kotlety pokryjeme plátky šunky, na másle opečenými, oloupanými kolečky jablek bez jádřinců, pokapeme kečupem a posypeme praženými, na nudličky nakrájenými mandlemi. Alobal dobře uzavřeme a pokrm dopečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Podáváme se smaženými bramborovými hranolky. |