Knedlíky žemlové (vídeňské) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky žemlové (vídeňské)
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12136 |
Ingredience
0,5 l | Mléko polotučné |
125 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
10 ks | Žemle tmavá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 135,2mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Žemle tmavá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky žemlové (vídeňské) postup přípravy receptu:
1 | Žemle necháme zatvrdnout. Poté je nakrájíme na kostičky a necháme ještě oschnout. |
2 | Vejce rozšleháme s osoleným mlékem a přibližně 1 hodinu před vařením nakrájené žemle směsí polijeme. Necháme navlhnout a občas lehce zamícháme. Nakonec přidáme mouku a v dlaních tvoříme kulaté knedlíky. Povrch musí být obalen moukou. |
3 | Knedlíky zavařujeme ve vroucí osolené vodě 20 minut. |
Poznámka
Obměna: Můžeme přidat jednu malou cibuli jemně nakrájenou a zpěněnou na lžičce másla a jednu lžíci drobně nasekané petrželové natě.