Krupicové krokety II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové krokety II
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12301 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
100 ml | Olej rostlinný |
150 g | Pšeničná krupice |
81,5 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 146,9mg |
Draslík | 59,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicové krokety II postup přípravy receptu:
1 | Osolené mléko s máslem přivedeme k varu, přisypeme krupici. Na mírném ohni mícháme tak, až se hmota nechytá dna. Necháme zchladnout, přimícháme žloutky a řádně rozmícháme. |
2 | Z kaše tvoříme krokety, obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a smažíme. |
Poznámka
Krokety podáváme k pečením i k zelenině.