Kedlubny zapečené s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubny zapečené s uzeným masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12350 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kedlubna |
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 225,1mg |
Draslík | 303,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubny zapečené s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky, dáme je do malého množství vařící osolené vody a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. |
2 | Ze 40 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a vývarem z kedluben, rozšleháme, osolíme, okořeníme a povaříme. |
3 | Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku urovnáme vrstvy kedluben a uzeného masa nakrájeného na kostičky a každou vrstvu polijeme trochou omáčky. |
4 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Po chvíli zalijeme smetanou rozmíchanou se žloutky a dopečeme. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. |