Přírodní telecí řízky s francouzskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní telecí řízky s francouzskou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12585 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
50 g | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí kýta |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
400 ml | Voda pitná |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 306,2mg |
Draslík | 621,3mg |
Vláknina | 115,5mg |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Telecí kýta, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí , Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní telecí řízky s francouzskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a opečeme po obou stranách na oleji. |
2 | Hrnek vody svaříme s octem a solí. Po vychladnutí přidáme rajčatový protlak, worcester, žloutky a šleháme nad párou do zhoustnutí. Poté přidáme kuličku másla smíchaného s moukou, přilijeme šťávu z pečených řízků a zředíme trochou vývaru. |
3 | Omáčku nalijeme na řízky a posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme s jemnými knedlíky nebo s rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.