Lín na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín na kmíně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12605 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1200 g | Lín |
120 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 38,0mg |
Vláknina | 948,3mg |
Vitamín A | 15,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín celý, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané líny osolíme, zlehka obalíme v mouce a okmínujeme. Pečeme na másle v pánvi po každé straně asi 6 minut. |
2 | Pečené líny přendáme na nahřátou mísu, pokapeme je citronovou šťávou. Do másla po pečení přidáme nasekanou petrželku, necháme ji zpěnit, podlijeme rybím vývarem a podáváme k línům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.