Bramborový závin s krupicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový závin s krupicí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12632 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
250 g | Pšeničná krupice |
60 g | Sádlo škvařené |
80 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 273,5mg |
Draslík | 588,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 299,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené, Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový závin s krupicí postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory prolisujeme, přisypeme krupici, přidáme sádlo, vejce, osolíme, spojíme v těsto. |
2 | Nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ní jemně pokrájenou cibuli, přimícháme strouhanku a opět osmahneme. |
3 | Bramborové těsto vyválíme na plát, rozprostřeme na něj připravenou směs, svineme, konce stiskneme, závin vložíme do vyždímaného ubrousku. Konce ubrousku zavážeme a závin uvaříme v kastrolu s osolenou vodou. Vaříme hodinu, v polovině vaření závin otočíme. |
4 | Hotový závin krájíme nití. |
Poznámka
Servírujeme teplé.