Perník na plech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perník na plech
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12688 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
30 g | Hrozinky |
1 ks | Kypřicí prášek do perníku |
50 g | Mandle |
200 g | Med včelí |
0,1 l | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce | Rum |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 74,7mg |
Draslík | 97,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 87,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Mandle, Med včelí, Ořechy vlašské, Pomerančová kůra, Rum, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perník na plech postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozmícháme vejce, přidáme vlažný med a zaděláme jím všechny suché přísady. Těsto necháme přes noc odpočinout. |
2 | Druhý den těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech ve vrstvě vysoké asi 2cm. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova - asi 30 minut. |
3 | Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou. |
Poznámka
Ořechy a mandle umeleme nebo jemně nasekáme.