Recept

Krupicový nákyp s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1274

Ingredience

30 g Citrony
240 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
60 g Cukr vanilka
3 g Hrozinky
1500 g Jablka
1500 ml Mléko polotučné
300 g Máslo čerstvé
600 g Pšeničná krupice
300 ml Sirup višňový
3 g Skořice mletá
15 g Sůl
240 g Vejce slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 276kJ
36% Sacharidy 130 g
41% Tuky 31 g
31% Sodík 618 mg
26% Bílkoviny 15 g

Krupicový nákyp s jablky postup přípravy receptu:

1

Krupici prosijeme, nasypeme do vařícího mléka, osolíme, přidáme 1/3 dávky másla a za stálého míchání uvaříme hustší kaši. Odstavíme ji z tepla a za občasného promíchání ji necháme vychladnout.

2

Pekáč vymastíme 1/3 dávky másla.

3

Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem doběla, přidáme kůru z omytého citronu a hmotu vmícháme do vychladlé kaše.

4

Z bílků ušleháme za postupného přidávání poloviny dávky cukru pevný sníh, který lehce vmícháme do kaše.

5

Do pekáče lehce rozetřeme polovinu krupicové hmoty, na ni navrstvíme oloupaná, jadřinců zbavená a na tenké plátky nakrájená jablka, posypeme je zbylým cukrem se skořicí a omytými, spařenými rozinkami. Na jablka rozetřeme zbylou krupicovou hmotu, pokapeme zbylým máslem a ve středně vyhřáté troubě nákyp dorůžova upečeme.

6

Při podávání krájíme nákyp na čtverce, podlijeme jej sirupem zředěným vařící vodou a posypeme moučkovým cukrem.

7

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept