Brukve smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brukve smažené
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12770 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 ks | Kedlubna |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 61,8mg |
Draslík | 615,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brukve smažené postup přípravy receptu:
1 | Brukve oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme do poloměkka v malém množství osolené vody. Necháme okapat, poté obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a klademe do rozpáleného tuku. |
2 | Smažené brukve podáváme jako přílohu k telecí pečeni nebo jako samostatný pokrm s bramborovou kaší a saláty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.