Recept

Vepřová játra se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12814

Ingredience

500 g Játra vepřová
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Sardelová pasta
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Vepřový bok
250 ml Vývar z hovězích kostí
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
200 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 285kJ
2% Sacharidy 7 g
56% Tuky 42 g
33% Sodík 669 mg
62% Bílkoviny 35 g

Vepřová játra se žampiony postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostky nakrájený pečený bůček, promícháme a dusíme pod pokličkou. Po změknutí vše zaprášíme moukou a osmahneme.

2

Přidáme na plátky nakrájené žampiony, sardelovou pastu, podlijeme vývarem a dusíme, až se tuk odděluje od šťávy.

3

Před podáváním pokrm osolíme a ochutíme worcesterem.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept