Žampiony smažené v tvarohovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony smažené v tvarohovém těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12830 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kečup |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Olej stolní |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Víno bílé |
600 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 146,7mg |
Draslík | 528,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 141,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony smažené v tvarohovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh rozšleháme se smetanou, přidáme vejce, kečup, citronovou šťávu a sůl. Vše dohladka ušleháme. Do směsi vmícháme mouku (100 g), podle potřeby přilijeme víno a umícháme těstíčko. |
2 | Očištěné žampiony nakrájíme na dílky a obalíme v těstíčku. Smažíme je dozlatova v rozehřátém oleji. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.