Ledvinová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledvinová polévka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12881 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Hovězí ledviny |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 1,9mg |
Draslík | 532,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí ledviny, Olej stolní, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledvinová polévka postup přípravy receptu:
1 | Omytou ledvinu odblaníme, rozpůlíme, znovu omyjeme a nakrájíme na plátky. Spolu s očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninou ji osmažíme na oleji. Zaprášíme moukou, ještě osmahneme a zalijeme vodou. |
2 | Když je zelenina téměř měkká, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Osolíme, opepříme a dovaříme. |