Fazole a hrách s dušeným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole a hrách s dušeným zelím
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12963 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
150 g | Fazole bílé |
150 g | Hrách loupaný |
0,1 l | Kečup |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 937,4mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Kečup, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole a hrách s dušeným zelím postup přípravy receptu:
1 | Fazole a hrách předem namočíme a v téže vodě uvaříme doměkka. |
2 | Mezitím podusíme zelí v trošce vody. |
3 | Uvařené luštěniny smícháme s podušeným kysaným zelím, osolíme a přidáme kečup. |
4 | Pokrm posypeme jemně nasekanou petrželkou a koprem (nebo cibulovou natí). |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masu.