Rychlá jablková bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá jablková bábovka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13157 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
180 g | Cukr moučkový |
4 ks | Jablka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
180 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 157,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá jablková bábovka postup přípravy receptu:
1 | Smícháme cukr, mouku, rozpuštěné máslo (nebo Heru), kypřicí prášek, skořici, vejce a oloupaná, na kostičky nakrájená jablka. |
2 | Těsto vlijeme do vymaštěné, moukou vysypané bábovkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. |
3 | Upečenou bábovku pocukrujeme. |
Poznámka
Bábovku servírujeme teplou nebo vychladlou.
Bábovka byla výborná. Jen se po ní zaprášilo. Kombinace jablíček se skořící je pro mě neodolatelná