Jehněčí hřbet s citronem na tymiánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí hřbet s citronem na tymiánu
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13193 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
500 g | Cuketa |
1 ks | Jehněčí hřbet |
150 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 šálek | Tymián čerstvý |
150 ml | Voda pitná |
0,3 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 48,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 161,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cuketa, Jehněčí hřbet, Muškátový květ, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí hřbet s citronem na tymiánu postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý tymián opláchneme a polovinu nasekáme. |
2 | Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Vložíme je do vymazaného pekáče a za stálého podlévání upečeme v troubě. |
3 | Omyté cukety a očištěnou mrkev nastrouháme na nudličky a podusíme na zbylém másle. Osolíme, okořeníme špetkou muškátu, podlijeme trochou vody a 3 minuty dusíme. |
4 | Pečené maso potřeme citronovou šťávou (nebo citronovým želé) a ještě 5 minut pečeme. Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme vývar, povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme. |
5 | Nakonec pečeni upravíme na připravenou podušenou zeleninu a ozdobíme snítkou tymiánu a dílky citronu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou nudle.