Recept

Vepřové plátky na hořčici

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13238

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Hořčice
2 ks Jalovec
2 polévková lžíce Kečup
3 polévková lžíce Olej stolní
3 polévková lžíce Sherry brandy
1 dl Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
600 g Vepřová kýta
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 914kJ
4% Sacharidy 15 g
36% Tuky 27 g
9% Sodík 182 mg
56% Bílkoviny 32 g

Vepřové plátky na hořčici postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme a naklepeme. Maso potřeme směsí lžíce oleje a brandy, posypeme rozdrcenými jalovci, špetkou tymiánu, necháme přikryté v chladu do druhého dne.

2

Plátky masa necháme okapat, osolíme je a vložíme na zpěněnou cibuli. Krátce podusíme, podlijeme vínem, kečupem, dále dusíme na mírném ohni. Po chvíli přilijeme marinádu a trochu vody.

3

Ke konci dušení přilijeme smetanu rozmíchanou s hořčicí.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept