Kořeněný špaldový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný špaldový chléb
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13248 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Anýz mletý |
1 balení | Droždí sušené |
3 polévková lžíce | Fenykl obecný |
4 polévková lžíce | Kmín celý |
1200 g | Mouka špaldová |
4 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 94,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 41,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Droždí sušené, Fenykl obecný, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka špaldová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný špaldový chléb postup přípravy receptu:
1 | Smícháme špaldovou mouku, droždí, koření, sůl a přilijeme tolik vlažné vody, aby vzniklo pevné těsto. Necháme je přikryté na teplém místě nejméně 4 hodiny kynout (nejlépe do druhého dne). |
2 | Těsto znovu prohněteme a vytvarujeme z něj pecen. Plech vyložíme pečicím papírem, přendáme na něj pecen a necháme ještě 40 minut kynout. |
3 | Chléb pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut. |
Poznámka
Množství vody upravíme podle hustoty těsta.
Povedl se a je velmi chutný