Recept

Zelná polévka s masovými knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13564

Ingredience

1 ks Bobkový list
200 g Brambory
1 ks Cibule
3 ks Cukr kostkový
1 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Libeček
250 g Maso mleté - mix
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
4 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Strouhanka
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Vývar z hovězích kostí
300 g Zelí hlávkové bílé
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 432kJ
17% Sacharidy 60 g
41% Tuky 31 g
72% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 30 g

Zelná polévka s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. K mletému masu přidáme vejce, sůl, vymačkanou žemli, koření a nasekanou nať. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

2

Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, které necháme v chladu odležet.

3

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zeli, sůl, cukr a koření. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Koření vyjmeme.

4

Ve zbylém vývaru uvaříme brambory, přidáme je k zelí, vložíme masové knedlíčky a povaříme ještě 10 minut. Nakonec do polévky přilijeme sójovou omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept