Recept

Rizoto s rybím filé a paprikami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13622

Ingredience

1 ks Bazalka
2 ks Cibule
400 g Filé z aljašské tresky
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
125 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
225 ml Voda pitná
50 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 162kJ
11% Sacharidy 39 g
4% Tuky 3 g
10% Sodík 209 mg
39% Bílkoviny 22 g

Rizoto s rybím filé a paprikami postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v 225 ml osolené vody. Rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme. Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.

2

Oloupanou cibuli i česnek nadrobno nasekáme a necháme zesklovatět na 3 lžících olivového oleje. Přidáme papriky, opékáme asi 5 minut. Přilijeme víno, vmícháme rýži, rajčata, sůl a pepř.

3

Omyté porce filé pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krátce je opečeme na 3 lžících oleje, přidáme k paprikové rýži a podusíme asi 5 minut.

4

Nakonec do pokrmu přisypeme nadrobno nasekané lístky bazalky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept