Vepřová panenka ve vinné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka ve vinné omáčce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13673 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
125 g | Anglická slanina |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Cuketa |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Jíška instantní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr krémový |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová panenka |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 171,6mg |
Draslík | 805,3mg |
Vláknina | 939,4mg |
Vitamín A | 272,6mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cuketa, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Sýr krémový, Vejce slepičí, Vepřová panenka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Jíška instantní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka ve vinné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a podélně v něm vyřízneme kapsu. Do masa vetřeme sůl a pepř. Kapsy naplníme nasekanými bylinkami, smíchanými se sýrem a strouhankou. Panenku obalíme slaninou, ovážeme nití, opečeme ze všech stran na oleji. Potom maso pečeme ještě 20 minut v troubě, vyjmeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Výpek zředíme vínem, chvíli povaříme a zahustíme jíškou. Osolíme, opepříme a osladíme. |
3 | Omyté cukety nastrouháme, smícháme s vejcem a moukou a na oleji z nich usmažíme placičky. |
4 | Nas talíře upravíme panenku s vinnou omáčkou a placičkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.