Recept

Karbanátky s jablkovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 13803

Ingredience

600 g Brambory vařené ve slupce
2 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
5 polévková lžíce Citronová šťáva
550 g Hovězí maso mleté
1 ks Jablka
30 g Křen
4 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Rajčatová šťáva
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 791kJ
10% Sacharidy 37 g
20% Tuky 15 g
34% Sodík 689 mg
65% Bílkoviny 36 g

Karbanátky s jablkovou náplní postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na lžíci oleje. Chléb rozdrobíme, promícháme s cibulí, masem, vejcem a lžící nasekané petrželky. Směs osolíme a opepříme.

2

Brambory uvařené ve slupce oloupeme, dáme do zapékací mísy a pokapeme 1 lžící oleje, 4 lžícemi citronové šťávy a rajčatovou šťávou. Osolíme, opepříme a pečeme v mírně vyhřáté troubě 15 minut.

3

Oloupané jablko zbavené jádřince pokrájíme na kostičky. Vmícháme citronovou šťávu, nastrouhaný křen a lžíci nasekané petrželky.

4

Z masové hmoty vytvarujeme 12 karbanátků a naplníme je jablkovou směsí. Karbanátky smažíme asi 8 minut na 2 lžících oleje.

5

Na talíře upravíme brambory a karbanátky a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept