Krůtí závitky s paprikou a zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí závitky s paprikou a zelím
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13813 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Jíška instantní |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
350 g | Krůtí prsa |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
375 ml | Vývar z hovězích kostí |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 78,6mg |
Draslík | 821,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová kůra, Kmín drcený, Krůtí prsa, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí závitky s paprikou a zelím postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, osušíme a naklepeme. Smícháme 3 lžíce oleje, papriku, kmín, citronovou kůru a pepř. Směsí potřeme řízky, přikryté marinujeme asi 2 hodiny. |
2 | Řízky necháme okapat, osušíme je, osolíme a potřeme rajčatovým protlakem. Na každý řízek dáme kysané zelí a na nudličky pokrájené papriky. Maso svineme do závitků, obalíme plátky anglické slaniny a sepneme párátkem. |
3 | Závitky opečeme na lžíci oleje po všech stranách. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Závitky vyjmeme a necháme na teplém místě. |
4 | Do šťávy vmícháme jíšku, necháme přejít varem a podle chuti přisolíme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.