Rajčata plněná masitou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná masitou směsí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13983 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 šálek | Hovězí maso dušené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Petržel - nať |
10 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 174,4mg |
Draslík | 542,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso dušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná masitou směsí postup přípravy receptu:
1 | Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku a krátce zasmahneme. Zalijeme vývarem, povaříme, přidáme mleté maso, drobně nasekanou petrželovou nať, osolíme a krátce podusíme. Odstavíme z ohně a vmícháme vejce. |
2 | Omytá rajčata osušíme a na straně od stopky je vydlabeme. Dřeň dáme stranou pro pozdější použití. Rajčata naplníme masitou směsí hodně do výšky a vyskládáme do zapékací mísy na rozehřáté máslo. V předehřáté troubě zprudka zapečeme, aby nepopraskala. K podlití použijeme vydlabanou šťávu a dřeň z rajčat. |
3 | Podáváme s topinkami z bílého chleba anebo s bramborovou kaší a saláty. |
Poznámka
Obměny : Při zapékání posypeme povrch nastrouhaným sýrem. Masitou směs nahradíme směsí z dušených žampiónů či hříbků.