Papájová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papájová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14070 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
500 g | Papaya |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 545,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 131,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cukr krupice, Feferony, Papaya, Paprika zelená, Paprika žlutá, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papájová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Papáju oloupeme, polovinu nakrájíme na kostky a druhou polovinu rozmixujeme. Feferonku pokrájíme na kolečka a šalotku nasekáme. |
2 | Feferonku, šalotku a očištěné, na kostky rozkrájené papriky opečeme na oleji. Vmícháme papájové pyré a kostky, promícháme, přidáme oba druhy octa, cukr, sůl, pepř. |
3 | Omáčku podáváme k syrové i smažené zelenině. |