Recept

Jehněčí bifteky s citronem a mátou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14112

Ingredience

1 ks Citrony
800 g Jehněčí kýta
3 ks Máta
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 159kJ
3% Sacharidy 11 g
47% Tuky 35 g
17% Sodík 348 mg
68% Bílkoviny 38 g

Jehněčí bifteky s citronem a mátou postup přípravy receptu:

1

Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Oloupanou šalotku a česnek najemno nasekáme a z omyté máty otrháme lístky. Vše smícháme s olivovým olejem a opepříme.

2

Omyté maso nakrájíme na silnější bifteky, potřeme marinádou, vložíme do misky a necháme do druhého dne v chladu.

3

Maso vyjmeme z marinády a po okapání bifteky grilujeme 10-15 minut za občasného potírání marinádou a obracení. Před koncem grilování maso osolíme.

4

Bifteky upravíme na talíře a ozdobíme lístky máty. Podáváme s grilovanými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept