Jednoduchý recept

Svíčkové řezy s cibulovým pyré

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14159

Ingredience

2 ks Cibule
600 g Hovězí svíčková
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
6 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 681kJ
2% Sacharidy 5 g
26% Tuky 20 g
18% Sodík 350 mg
60% Bílkoviny 34 g

Svíčkové řezy s cibulovým pyré postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme na másle zesklovatět dozlatova, zalijeme vínem a povaříme 15 minut. Rozvařenou cibuli najemno rozmixujeme, propasírujeme a vmícháme nasekanou petrželku. Osolíme a opepříme.

2

Omytou svíčkovou nakrájíme na 4 plátky, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na oleji. Zmírníme oheň a řezy opékáme ještě 3 minuty po každé straně. Nakonec maso osolíme.

3

Svíčkové řezy s cibulovým pyré upravíme na nahřáté talíře a posypeme nasekaným zeleným pepřem.

Poznámka

Podáváme s pečenými bramborami nebo s hranolky a brokolicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept