Krůtí plátky s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí plátky s omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1422 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Jíška instantní |
1 polévková lžíce | Kompot rybízový |
600 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 117,5mg |
Draslík | 450,0mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí prsa, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Kompot rybízový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí plátky s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené krůtí maso na plátky naklepeme, osolíme, opepříme a na olivovém oleji z obou stran zprudka opečeme. |
2 | Maso poté vyjmeme. |
3 | Na vysmahnutém oleji osmahneme cibulku, vložíme zpět krůtí maso, zalijeme 200ml vody, přidáme provensálské koření a dusíme doměkka. |
4 | Plátky masa vyjmeme a udržujeme v teple. |
5 | Omáčku rozmixujeme, zahustíme jíškou, přidáme rybízový kompot, smetanu a necháme přejít varem. |