Zelí s bramborovými šiškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí s bramborovými šiškami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14383 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
800 g | Brambory |
130 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 188,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí s bramborovými šiškami postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. K vychladlým bramborám přidáme žloutky, mouku a dobře prohněteme. Osolíme a opepříme. Z těsta vytvarujeme šišky, povaříme je v osolené vodě asi 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Omyté zelí nakrouháme na nudličky. Spolu s oloupanou nasekanou cibulí je podusíme pod pokličkou na 2 lžících sádla asi 12 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Bramborové šišky opečeme na zbylém sádle, smícháme se zelím, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.