Smažené ryby s česnekovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené ryby s česnekovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14572 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
200 g | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Smažené ryby s česnekovou omáčkou | |
900 g | Ančovička - filety |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Citronová šťáva, Sůl, Ančovička - filety, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené ryby s česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Mouku se špetkou soli dáme do mísy, přiléváme vodu tak, aby se vytvořilo velmi tuhé těsto. |
2 | V hluboké pánvi rozpálíme olej, vezmeme 3 ryby a ponoříme je do těsta, ocásky pevně stiskneme, aby se vytvořil vějířek. Pomalu ponoříme do oleje, smažíme, až jsou křupavé a zlatavé. |
3 | Plátky chleba bez kůrky namáčíme asi 10 minut ve vodě, vymačkáme, spolu s česnekem a citrónovou šťávou vložíme do mixéru, v tenkém pramínku přiléváme olej. Pokud je směs příliš tuhá, přilijeme vodu. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku. |
4 | Ryby upravíme na talíři, polijeme omáčkou a ozdobíme citrónem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme použít čerstvé šproty.