Bavorská sekaná pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bavorská sekaná pečeně
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14629 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí maso zadní |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřová plec |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 203,0mg |
Draslík | 315,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový květ, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bavorská sekaná pečeně postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí a vepřové maso osušíme, nakrájíme na kousky a umeleme – každý druh odděleně. |
2 | Mleté hovězí propracujeme, osolíme a smícháme s drobně nakrájenou slaninou, mletým vepřovým masem, muškátem a pepřem. Při hnětení přidáme tolik vody, aby vznikla vláčná hmota. |
3 | Pekáč vymažeme máslem a na dno nasypeme oloupanou, nasekanou cibuli. Potom pekáč naplníme masovou směsí, povrch upravíme a potřeme trochou vody. |
4 | Sekanou pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut. |