Recept

Telecí závitky s chřestem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14721

Ingredience

800 g Chřest bílý
1 špetka Cukr krupice
3 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Kerblík
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
800 g Telecí kýta
1 l Voda pitná
500 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 117kJ
4% Sacharidy 15 g
31% Tuky 23 g
54% Sodík 1 g
110% Bílkoviny 62 g

Telecí závitky s chřestem postup přípravy receptu:

1

Oloupaný a omytý chřest vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 15 minut.

2

Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 tenkých řízků. Osolíme je, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý řízek položíme asi 3 výhonky chřestu, maso svineme a převážeme nití. Závitky pečeme pod pokličkou na rozehřátém oleji asi 10 minut.

3

Rozpustíme máslo a opražíme na něm mouku. Za stálého míchání přilijeme vývar, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.

4

Pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a když se roztaví, vmícháme nasekaný kerblík.

5

Telecí závitky s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept