Cizrna s klobáskou chorizo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrna s klobáskou chorizo
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14760 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
165 g | Cizrna |
4 ks | Hřebíček |
375 g | Klobása Chorizo |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
750 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 316,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 46,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cizrna, Hřebíček, Skořice celá, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrna s klobáskou chorizo postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu namočíme přes noc do vody, slijeme, vložíme do hrnce, přidáme bobkový list, hřebíček, celou skořici a zalijeme vývarem. Doplníme vodou, aby byla cizrna celá ponořená, přivedeme k varu, zmírníme plamen, zvolna vaříme asi hodinu, dokud cizrna nezměkne. Slijeme a vyjmeme bobkový list a hřebíček se skořicí. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, na středním plameni smažíme asi 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme utřený česnek s tymiánem a za občasného míchání smažíme 1 minutu. Zvýšíme plamen na střední teplotu, přimícháme klobásu na kousky a smažíme ještě 3 minuty. |
3 | Do pánve vložíme cizrnu, zamícháme a prohřejeme. Odstavíme, přimícháme petrželku a dochutíme solí a pepřem. Podáváme teplé. |