Cikánské ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánské ragú
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14868 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
250 g | Fazole bílé |
2 kávová lžička | Kmín římský |
60 g | Mangold |
80 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová kýta |
2,5 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 125,6mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Kmín římský, Mangold, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pepř cayenský, Rajčata, Rozmarýn sušený, Skořice mletá, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cikánské ragú postup přípravy receptu:
1 | Bílé fazole namočíme na minimálně 3 hodiny do studené vody. Slijeme a necháme okapat. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme polovinu nasekaného česneku a cibule, smažíme 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přisypeme fazole, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme zvolna 45 minut, do změknutí fazolí. |
2 | V ohnivzdorné nádobě rozpálíme zbytek oleje, přidáme zbylou cibuli, česnek a smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme koření, rozmarýn, papriku, kostky masa a smažíme dokud maso nezhnědne. Přidáme konzervovaná, krájená rajčata, vývar a přivedeme k varu. Zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme asi 1 hodinu, potom přidáme fazole a sladké brambory, zalijeme 250 ml vody a vrátíme ještě na 30 minut do trouby. |
3 | Pečeme dokud nejsou brambory měkké. Přimícháme natrhaný mangold a pečeme ještě 5 minut, dokud nezvadne. Dle chuti osolíme a ihned podáváme. |
Poznámka
Brambory použijeme oranžové druh jam. Papriku použijeme uzenou a sladkou mletou.