Bramborový hrnec se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový hrnec se slaninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14876 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
500 g | Fazolové lusky zelené |
500 g | Hrušky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 68,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Fazolové lusky zelené, Hrušky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový hrnec se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Uvařené brambory slijeme. |
2 | Očištěné fazolky nakrájíme na kousky dlouhé asi 6cm. Slaninu nakrájíme na plátky. Obojí povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a udržujeme teplé. |
3 | Oloupané hrušky zbavíme jádřinců. Půlky hrušek přidáme k fazolím a slanině a necháme táhnout. Podle chuti opepříme. Potom hrušky vyjmeme a necháme stranou. |
4 | Do nahřáté mísy urovnáme vařené brambory, doprostřed vložíme fazolky a na ně upravíme hrušky a slaninu. Přelijeme vývarem a posypeme nasekanou petrželkou. |