Sýrová polévka s mletým masem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová polévka s mletým masem a houbami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14942 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Maso mleté - mix |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
750 ml | Vývar zeleninový |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 654,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr smetanový tavený 45%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová polévka s mletým masem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, velké nakrájíme na čtvrtky a malé rozpůlíme. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | V hrnci na rozehřátém oleji opečeme za častého míchání mleté maso. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Přidáme žampiony, pórek a za stálého míchání krátce opečeme. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Snížíme příkon tepla a vmícháme tavený sýr. Za stálého míchání jej necháme roztavit, ale polévku už nevaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme. |