Platýz pečený na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz pečený na slanině
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15008 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Platýz - filety |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 121,5mg |
Draslík | 956,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Platýz - filety, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz pečený na slanině postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené platýze zakapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet. |
2 | Na pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a vyjmeme ji. Vložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Cibuli také vyjmeme z pánve. |
3 | Ryby omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Postupně je opékáme na pánvi asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme je a uchováme horké. |
4 | Na pánev vrátíme slaninu a cibuli, přimícháme nasekané bylinky a směsí ryby posypeme. Před podáváním obložíme porce dílky omytého citronu. |