Bramborový koláč s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč s mrkví
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15027 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1000 g | Brambory |
75 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
500 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr krémový |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 398,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 82,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Sůl, Sýr krémový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Mouku, máslo, 1/2 lžičky soli a vejce uhněteme, těsto rozválíme a vložíme do vymazané dortové formy. Na dně těsto několikrát propíchneme vidličkou a předpékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Oloupané brambory a mrkev nastrouháme na tenké plátky, slaninu nakrájíme na kostičky. |
3 | Zbylá vejce, smetanu a sýr rozšleháme, osolíme a opepříme. |
4 | Brambory, mrkev a slaninu rozprostřeme na předpečený korpus a přelijeme vaječnou směsí. Koláč pečeme asi 45 minut. |
5 | Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |