Toasty s feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s feferonkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15273 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bageta |
4 ks | Feferony |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 187,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Feferony, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s feferonkami postup přípravy receptu:
1 | Olivový olej rozmícháme se solí. Bagetu nakrájíme na 20 krajíčků, potřeme připraveným olejem. |
2 | Omyté feferonky podélně rozpůlíme a zbavíme semínek. Lusky poté rozsekáme na jemno a rozdělíme na bagetu. |
3 | Krajíčky obložené bagety opečeme v silně vyhřáté troubě do zlatova. |
4 | Hotové toasty posypeme lístky tymiánu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.