Tofu kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tofu kuličky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15302 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
150 g | Angrešt |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 ml | Mango |
150 g | Rybíz červený |
150 g | Sezam - semena |
125 ml | Sirup Monin - grenadina |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Sýr sójový - Tofu |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Víno červené |
0,5 polévková lžíce | Zázvor mletý |
4 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 129,8mg |
Draslík | 643,9mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Citronová šťáva, Mango, Rybíz červený, Sezam - semena, Sirup Monin - grenadina, Vejce slepičí, Víno červené, Zázvor mletý, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tofu kuličky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme červené víno, citronovou šťávu, přidáme omyté bobule a na mírném ohni povaříme 10 minut. |
2 | Bobule rozmačkáme vidličkou, vmícháme zázvorový rosol a smetanu. V případě potřeby zahustíme moukou. Ještě teplé odstavíme z ohně. |
3 | Sýr pokrájíme na kostičky, rozmixujeme spolu s grenadinou a šťávou z manga. |
4 | Vejce rozšleháme, z tofu tvarujeme kuličky, obalíme ve vajíčku a v sezamovém semínku, které mírně přitlačíme. |
5 | Kuličky smažíme dozlatova ve fritovacím hrnci, necháme okapat na papírovém ubrousku. Upravíme na talíř, ozdobíme některými bobulemi a servírujeme. |