Recept

Bramborové krokety pečené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1532

Ingredience

800 g Brambory
120 g Mouka pšeničná hrubá
60 g Pšeničná krupice
100 g Sýr Eidam cihla 40%
15 g Sůl
100 g Tuk
80 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 020kJ
7% Sacharidy 24 g
18% Tuky 13 g
31% Sodík 616 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bramborové krokety pečené postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory propláchneme, překrájíme, zalijeme je vlažnou vodou a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme.

2

Potom brambory prolisujeme, přidáme prosátou mouku, krupici, nastrouhaný sýr, mírně osolíme a krátce propracujeme. Za občasného promíchání necháme částečně vychladnout.

3

Do vlažné hmoty přidáme dobře rozšlehaná vejce a vše promícháme.

4

S pomocí trochy mouky tvarujeme krokety oválného tvaru a v pánvi na tuku je pečeme do zlatavé barvy. Krokety můžeme po rychlém opečení také dopéci na plechu v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept