Penne s ragú z kuřecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s ragú z kuřecích jater
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15482 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Bazalka |
4 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
600 g | Játra kuřecí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet Sherry |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
80 ml | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Penne |
120 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 517,5mg |
Draslík | 582,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr moučkový, Játra kuřecí, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Těstoviny Penne, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s ragú z kuřecích jater postup přípravy receptu:
1 | Játra očistíme, zbavíme šlach a nakrájíme na malé kousky. Mouku smícháme se solí a pepřem, játra ve směsi obalíme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, cibuli s česnekem (pokrájené na kostičky) v něm osmahneme. Přidáme játra, bobkový list a smažíme 3 - 4 minuty při střední teplotě. Přilijeme ocet, 2 minuty povaříme, vmícháme sherry a vývar. |
3 | Do masové směsi přidáme kousky rajčat, ještě 6 - 8 minut povaříme, aby zhoustla. Vyjmeme bobkové listy. |
4 | Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme, ale trochu vody, v níž se vařily, si necháme. Penne přidáme do ragú, promícháme, můžeme přilít i trochu vody z těstovin, je-li třeba. Dochutíme solí, cukrem a pepřem. |
5 | Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nakrájíme a přidáme k ragú. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.