Ossobuco na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ossobuco na zelenině
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15497 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
2 ks | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
420 ml | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1200 g | Telecí nožičky |
1 ks | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno červené |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 227,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Telecí nožičky, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ossobuco na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nasekáme a česnek prolisujeme. |
2 | Očištěné a omyté telecí nožičky nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. V rozpáleném oleji na pánvi je zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme. Ve výpeku podusíme všechnu připravenou zeleninu. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou, přilijeme červené víno a vývar. Vmícháme nasekané bylinky a citronovou kůru. Osolíme a opepříme. |
3 | Do šťávy vložíme maso a překryjeme částí zeleniny. Dusíme zvolna pod pokličkou asi 90 minut. |
Poznámka
Podáváme s rýží nebo se zeleninovým rizotem.