Recept

Salát s kuřecích jater

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15562

Ingredience

5 polévková lžíce Balsamico ocet
0,5 hrst Bazalka
6 ks Cibulka jarní
3 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Játra kuřecí
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
0,5 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
0,5 ks Čekanka
1 hrst Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 057kJ
3% Sacharidy 11 g
17% Tuky 13 g
8% Sodík 159 mg
41% Bílkoviny 23 g

Salát s kuřecích jater postup přípravy receptu:

1

Očištěné cibulky na jemno nakrájíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou.

2

Játra omyjeme, odblaníme, opečeme z obou stran s lístky šalvěje. Necháme vychladnout, okapat na papírové utěrce, poté je rozkrájíme. Šťávu z pečení odložíme stranou pro pozdější použití.

3

Rajčata, bazalku a salát opláchneme, listy salátu a bazalku natrháme na menší kousky, vložíme do salátové mísy. Přidáme na dílky krájená rajčata, játra a cibulku, z které jsme slili šťávu.

4

Vypečenou šťávu z jater svaříme se 2 lžícemi oleje, šťávou z cibulky a s vinným octem. Na závěr osolíme, opepříme, ještě teplou polijeme salát.

5

Salát podáváme jako samostatný pokrm či předkrm.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept