Španělský rýžový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělský rýžový salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15719 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
0,5 ks | Bazalka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Španělský rýžový salát | |
0,5 ks | Citrony |
250 g | Krevety tygří - loupané |
1 kávová lžička | Kurkuma |
1 kávová lžička | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
3 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
150 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 320,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Sůl, Citrony, Kurkuma, Paprika červená, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělský rýžový salát postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme lžíci oleje a krátce na něm osmahneme rýži. Zalijeme vroucí vodou, přidáme šafrán nebo kurkumu, promícháme, zakryjeme a vaříme 20 minut na mírném plameni. |
2 | Na dresink smícháme olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a nasekané bylinky. |
3 | Rajčata nakrájíme na kostičky, papriky na úzké proužky. Smícháme v míse s nastrouhanou citrónovou kůrou, vařenými garnáty a přelijeme dresinkem. Přidáme vychladlou rýži, promícháme a dochutíme solí, pepřem a dle chuti citrónem. |