Jednoduchý recept

Pečená hlíva ústřičná

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15764

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
500 g Hlíva ústřičná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 922kJ
3% Sacharidy 9 g
22% Tuky 16 g
3% Sodík 66 mg
8% Bílkoviny 4 g

Pečená hlíva ústřičná postup přípravy receptu:

1

Houby nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.

2

Na pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme houby, 5 minut lehce opékáme. Přidáme cibulky a česnek a vše opékáme dalších 5 minut.

3

Přidáme smetanu, víno, sůl, pepř a necháme 3 minuty povařit, poté zjemníme zakysanou smetanou. Vmícháme nasekanou petrželku.

Poznámka

Podáváme s toasty z celozrnného chleba. Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept