Recept

Omeletový koláč s batáty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15842

Ingredience

250 g Brambory sladké (Batáty)
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
80 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 ks Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 121 kcal
Kilojoule 508kJ
3% Sacharidy 11 g
8% Tuky 6 g
3% Sodík 65 mg
10% Bílkoviny 6 g

Omeletový koláč s batáty postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupané a nahrubo nastrouhané batáty. Za stálého míchání opékáme asi 4 minuty. Přidáme pórek nakrájený na tenké kolečka, máslo a opékáme ještě asi 5 minut. Odstavíme, osolíme, opepříme a přidáme mletý muškátový oříšek. Přimícháme smetanu, 50 g nastrouhaného ementálu a vejce, vše dobře promícháme.

2

Formu o průměru 24 cm vymažeme máslem, dáme do ní připravenou hmotu a posypeme zbylým sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut.

3

Hotový koláč vyjmeme z trouby a ozdobíme řeřichou. Krájíme na deset dílů. Podáváme horký nebo studený.

Poznámka

Místo batátů můžeme použít brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept