Sumec vařený v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sumec vařený v marinádě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 18 minut |
Doba vaření: | 27 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15954 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,3 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
2 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Nové koření celé |
8 polévková lžíce | Ocet vinný |
8 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1,6 kg | Sumec filety |
1 špetka | Tymián sušený |
500 ml | Víno bílé |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hřebíček, Nové koření celé, Ocet vinný, Petržel kořen, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Sumec filety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sumec vařený v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Sumce o váze cca 2 kg vykucháme, omyjeme a osolíme. |
2 | Cibuli oloupeme a zapíchneme do ní hřebíčky. Celer oškrábeme a nakrájíme na kousky, pórek, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu vložíme do hrnce, přidáme nasekanou petrželku, drcený pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vodu, víno, ocet a přivedeme k varu. |
3 | Do zeleninového vývaru vložíme rybu, zakryjeme a vaříme při nízké teplotě asi 20–35 minut, podle velikosti a váhy ryby. |
4 | Podáváme ihned na větší ploché míse. |
Poznámka
Místo sumce můžeme použít okouna nebo jinou podobnou rybu. Jako přílohu volíme brambory a holandskou nebo kaparovou omáčku.