Recept

Svazečky z fazolek a opečených paprik

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15969

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
8 ks Cibule - nať
1 kg Fazolové lusky zelené
1 špetka Majoránka čerstvá
2 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Saturejka
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 639kJ
8% Sacharidy 27 g
6% Tuky 4 g
4% Sodík 86 mg
11% Bílkoviny 6 g

Svazečky z fazolek a opečených paprik postup přípravy receptu:

1

Očištěné papriky rozpůlíme, zbavíme zrníček, řádně omyjeme a řeznou plochou je vyskládáme na plech vyložený alobalem. Upečeme v troubě 25 minut předehřáté na 200°C.

2

Mezitím fazolky omyjeme, necháme okapat, konce odřízneme. Bobkový list s bylinkami svážeme k sobě. Česnek a cibuli oloupeme. Fazolky s bylinkami vložíme do osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vývar poté slijeme, odložíme stranou pro pozdější použití, fazolky zchladíme studenou vodou, opět slijeme a necháme oschnout.

3

Cibulovou nať vložíme na 2 minuty do horkého fazolového vývaru, zchladíme ve studené vodě a necháme oschnout.

4

Upečené papriky vyjmeme, vložíme na 10 minut do mikrotenového sáčku, uzavřeme. Poté ze sáčku vyjmeme a slupku z paprik lehce stáhneme. Šťávu z paprik můžeme použít do polévky, zálivky či na salát. Papriky nakrájíme na proužky.

5

Fazolky a papriky rozdělíme na 8 svazečků a svážeme spařenou cibulovou natí. Svazečky rozložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a prohřejeme v troubě.

6

Takto připravené fazolky můžeme podávat jako lehké hlavní jídlo nebo jako přílohu k drůbeži či rybám.

7

Jako příloha se hodí k hnědé rýži dušené s cibulí.

Poznámka

Papriky můžeme rychleji opéci nad plamenem plynového sporáku. Opékáme za stálého otáčení tak dlouho, dokud nezhnědnou. Obměna: Připravené svazečky můžeme zakrýt plátky uzeného sýra a zapéct v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept