Kuřecí saté - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 46 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí saté
Celkový čas: | 46 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 16016 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 ks | Koriandr celý |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kg | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Kurkuma |
400 ml | Mléko kokosové |
1 dl | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 ks | Šalotka |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 2,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,4mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Kari koření, Kmín celý, Koriandr celý, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej rostlinný, Šalotka, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mléko kokosové, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí saté postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa, zbavená kůže, nakrájíme na širší proužky a vložíme do mísy. Proužky musí být přiměřeně široké, aby se daly napíchnout na špejle jako špíz (cca 10 cm x 5 cm). Dále umixujeme červenou asijskou šalotku, česnek, kořen koriandru a zázvoru (oba nastrouháme najemno), aby vznikla hustá pasta. Pastu přidáme k masu do misky a přisypeme mletý koriandr, kmín, thajské kari, kurkumu, třtinový cukr a sůl. Následně přilijeme světlou sójovou omáčku, rostlinný olej a kokosové mléko (400 ml). Vše důkladně promícháme, aby se pasta nabalila na kuřecí maso. Takto připravenou směs přikryjeme potravinovou fólií a dáme přes noc do ledničky. Směs občas promícháme. |
2 | Bambusové špejle namočíme do vody, aby se při grilování nespálily (cca 1 hodinu). |
3 | Předehřejeme troubu (případně roztopíme gril) na vysokou teplotu. Na jednotlivé špejle napichujeme maso jako špízy. Kuřecí maso opékáme z obou stran 5-8 minut. Při grilování maso často potíráme marinádou. Při použití elektrické trouby dávejte pozor, aby maso nebylo bezprostředně pod topnou spirálou, aby se nepřipeklo. |
Poznámka
Saté podáváme horké s omáčkou z arašídů nebo s okurkovou čalamádou. 40 ks bambusových špejlí Viz recept "Omáčka z arašídů" Viz recept "Okurková čalamáda"